Outplacement

Outplacement

Az elbocsátás humánus megoldása

A létszámleépítés, az elbocsátás mindkét fél számára egy nehéz döntés és folyamat, de jelentősen megkönnyíthető.

Leépítés, gondoskodó elbocsátás

Az Outplacement programunk által, hatékony tanácsadást nyújtunk az elbocsátott dolgozók és a munkáltató számára a leépítésből eredő lelki hatások feldolgozásában (pszichológiai, szociális, jogi hatások) és az álláskeresésben.

A gondoskodó elbocsátás folyamatában mindkét fél számára stratégiai megoldást kínálunk, az Ön cége és az elbocsátani kívánt dolgozók igényeinek figyelembevételével.

Jól felkészült tanácsadóink egyéni és csoportos program keretében támogatják az elbocsátott munkavállalókat a sikeres váltásban.

Első lépésként felmérjük az elbocsátott munkatárs személyiségét, erősségeit és gyengeségeit, munkahelyi elvárásait, céljait, majd következik az értékelő beszélgetés és a felvételi interjúkra való felkészítés.

Tanácsadóink nem csak a karrierkészséggel foglalkoznak az új munkahely mihamarabbi megtalálása érdekében, hanem emocionális támogatást is nyújtanak. Az elbocsátott dolgozóval közösen feltárják a belső motivációt és azokat az értékeket, készségeket, melyeket a jövőbeni munkája során tud alkalmazni, így segítve a gyors visszatérést a munka világába.

Miért jó cégének az Outplacement szolgáltatásunk?

  • A vállalat elkötelezettséget mutat a munkavállalók és környezetük jólétével kapcsolatban
  • Támogatja dolgozóit, megmutatja mindig törődik velük, még akkor is ha elengedi őket
  • Csökkenti az elbocsátással járó stresszt
  • Enyhíthetjük a belső feszültséget
  • Fenntartható a cég zökkenőmentes működése
  • Biztosítja a cég jó hírnevének megtartását
  • Erősíti a szervezeti kultúrát
  • Megőrzi a munkavállalói morált és növeli az elkötelezettséget

Az elbocsátás időszakában a termelékenység, munkahatékonyság nagymértékben csökken, mivel a munkavállalók aggódni kezdenek a jövőjükkel kapcsolatban.

Programunk keretében a menedzsmenttel együttműködve stratégiai lépéseket teszünk annak érdekében, hogy az „ott maradt” munkavállalók bizonytalanságát megszüntessük, így biztosítva, hogy a továbbiakban is a munkaidő „proaktív” legyen.

Programunk sikerének kulcsa, hogy személyre szabott figyelmet biztosítunk minden résztvevő számára és tanácsadóink mindig rendelkezésre állnak, folyamatosan fenntartjuk a kommunikációt és rendszeres visszajelzéseket adunk a vezetőség részére.