Álláskeresőknek

Álláskeresőknek

Mind a pályakezdők, mind a már tapasztalattal rendelkezők számára nehéz kérdés az álláskeresés. Egy állásajánlatokban bővelkedő weboldal sokat segít a választásban, de fontos alaposan felkészülni. A kiszemelt álláslehetőség elnyeréséhez célszerű alaposan utánajárni, akár az adott szektor igényeit is figyelembe véve, az állásinterjúra. Ennek első lépése az önéletrajz megírása. Az önéletrajz, azaz a CV elkészítése egyszerűnek tűnik, ám a Smart Jobs oldalán bemutatott általános tanácsok önéletrajz írásához a tapasztalt dolgozóknak is hasznosak. Az önéletrajzot érdemes egyszerű, tömör formában írni, törekedve a fontos információk közlésére, kiemelve az adott állásra hasznosítható tapasztalatokat, ismereteket, számokat is bátran használhatunk.

Az önéletrajz beadását követően kerül sor az állásinterjúra. Sokak számára félelmetesnek tűnhet az első találkozás a leendő munkáltatóval, azonban megfelelő felkészüléssel ez orvosolható. Érdemes összegezni céljainkat, elképzelésünket a karrierünkről, legyünk tisztában az elért eredményeinkkel. Készüljünk fel a lehetséges kérdésekre, és frissítsük fel szakmai ismereteinket is, olvassunk utána az adott cég ismertetőjének is, hiszen az első kérdések között fog szerepelni. Mindenképp legyünk udvariasok, őszinték, és csak valós információkat közöljünk magunkról. Az ápolt, visszafogott külső szintén fontos, hiszen első benyomást csak egyszer tehetünk. A Smart Jobs segít az állásinterjúra készülőknek, hogy könnyebben megtalálják álmaik munkahelyét, legyen szó akár szellemi, akár fizikai pozíciókról.

Napjainkban számos szektorban munkaerőhiány léphet fel. A munkakeresők számára igen kedvező szituáció megkönnyíti az álláskeresést. Gyakran a munkáltatók versengenek a legjobb jelölt kegyeiért, és a nagyvállalatok elsőként a CV adatbázisokban keresnek megfelelő szakértőt. Célszerű regisztrálni és feltölteni önéletrajzunk, hogy a munkát kínáló cégek könnyebben megtaláljanak. A Smart Jobs lehetővé teszi, hogy a legjobb munkavállalók és munkáltatók egymásra találjanak, és kölcsönösen előnyös kapcsolatra tegyenek szert.

A lehetőségeink

Mindenképpen vizsgáljuk meg lehetőségeinket, és készüljünk fel alaposan a munkakeresésre. Tájékozódjunk a kiválasztott cég hátteréről, mind pénzügyi, mind szakmai és vállalati kultúra szempontokat figyelembe véve. Ha tanácsra van szükségünk, forduljunk bizalommal a Smart Jobs csapatához, a téma szakértőihez. Olvassunk hasznos tanácsokat, felkészítő cikkeket. És legfőképpen, legyünk magabiztosak.